top of page

ontdek de kunst van Kurinuki:

Maak je Eigen Thee Kommetje

In de maand april duiken we dieper in de traditionele Japanse keramiektechniek van Kurinuki. Deze eeuwenoude methode stelt je in staat om prachtige thee kommetjes (chawan) te creëren door het uithollen van een massieve klomp klei. Het resultaat is niet alleen een functioneel stuk keramiek, maar ook een kunstwerk doordrenkt met meditatie en harmonie.


Wat is Kurinuki?

Kurinuki is een ambachtelijke techniek die de kunstenaar in staat stelt om tegelijkertijd de binnen- en buitenkant van een kommetje te vormen door geleidelijk delen van de klei weg te snijden, te schrapen of te duwen. Dit proces begint met het selecteren van de juiste klei, gevolgd door het kneden tot een stevige massa. Vervolgens wordt de buitenkant gevormd, waarbij zorgvuldig de vorm en textuur worden bepaald, terwijl tegelijkertijd de binnenkant wordt gecreëerd door de klei van binnenuit te duwen en te bewerken.


Waarom Kurinuki?

Het maken van thee kommetjes met kurinuki gaat verder dan alleen het creëren van een gebruiksvoorwerp. Het is een meditatieve praktijk die je in staat stelt om in harmonie te werken met de natuurlijke eigenschappen van klei en de subtiele schoonheid van eenvoudige vormen te ervaren. Elk kommetje dat op deze manier wordt gemaakt, is uniek en draagt de stempel van de kunstenaar, met subtiele variaties die elk stuk zijn eigen karakter geven.


Hoe Doe Je Mee?

Als je geïnspireerd bent om zelf aan de slag te gaan met Kurinuki, neem deel aan onze workshops op 2 en 4 april dinsdag en donderdagmiddag of avondlessen. Hier leer je de technieken en vaardigheden om je eigen kommetje of een vaasje te maken.

Mis deze kans niet om de kunst van Kurinuki te ontdekken en je eigen unieke creaties te maken.


Meld je vandaag nog aan voor onze workshops en laat je creativiteit bloeien!

Inschrijven en informatie: info@utopiakeramiek.com


Waar: Atelier Utopia Keramiek

Korte Kerkstraat 24e  4531CL Terneuzen93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page