top of page

Mijn passie delen met de rest van de wereld...

Jij bent uniek...

 

Ieder persoon heeft een eigen stijl en eigen keuzes. Welke keuzes bij jou passen hangen af van wat jij leuk vindt, wat jouw stijl is, wat je wilt laten zien en wat je handen kunnen maken.

Om je eigen kwaliteiten op een kunstzinnige manier te kunnen ontdekken, kun je een persoonlijk proces aangaan in mijn keramiekatelier in Terneuzen!

Door nieuwe dingen te leren maken kun je niet alleen jouw eigen wereld veranderen, maar ook die van anderen. Zo ga je zien, voelen en beleven waar jij goed in bent en geloof me, dat voelt geweldig. 

 

Mijn missie is via keramiek de kunstzinnige zintuigen van mensen te laten werken en hun helpen om hun creativiteit uit te breiden. Dankzij keramiek workshops en cursussen kunnen mensen leren met stress om te gaan en zijn ze een stap dichterbij een gelukkiger leven.

Keramieklessen door Funda Özyer
19627_10152819632033177_6001566760297197

Toen ik een klein meisje van 7 jaar was was ik altijd bezig met schilderen en had ik al een droom om docent te worden. Daarna begon ik ook beeldjes te maken van stukjes zeep. Ik vond het erg leuk om die stukken zeep nieuwe levens te geven.

Zodra ik oud genoeg was, heb ik mijn opleiding gekozen aan de academie van schone kunsten met de richting ''keramiek en glas''. Ik was nog een stapje verder om mijn droombaan te kunnen bereiken...

Na mijn keramiek opleiding heb ik veel ervaring opgedaan met verschillende creatieve banen zoals: kledingontwerpster, grafisch ontwerpster, schilder- en keramiek docent. 

Vervolgens trouwde ik met een Nederlandse man en ben op deze manier naar Nederland gekomen.

Na een lange periode kon ik eindelijk in Nederland mijn droom waarmaken.

Een werkruimte hebben om mijn kunstwerken te maken en les te geven. 

 

Zo ontstond Utopia Keramiek. De schrijver Thomas More had mij geïnspireerd om mijn atelier zo te noemen. Utopia was namelijk zijn droomland en zijn belangrijkste doel was dat mensen in dat land gelukkig konden samenleven. 

Funda Özyer bij haar expositie

Mijn persoonlijke motto:

 

 "Wees zoals je eruit ziet of zie eruit zoals jij bent'' - Mevlana Celaleddin Rumi

143149464_213915837057184_63841432394698

Alexandrina: ''Ik ben gestart met de lessen bij Funda als een complete leek, had nog geen enkele ervaring met klei noch een andere creatieve hobby.

 

Kleien stond op m’n bucketlist en de tijd leek me rijp om het te proberen. Wat een geluk dat ik bij Utopia terechtkwam...in korte tijd heb ik al zoveel geleerd en gecreëerd dankzij de goeie uitleg en het nodige geduld van Funda.

 

Funda is een kei in alles wat met keramiek te maken heeft en deze passie kan ze perfect overbrengen op haar leerlingen. Ik kan dan de lessen bij Utopia dan ook alleen maar van harte aanraden''

Diploma's en certificaten:

  • Bachelorsdiploma Keramiek en Glas van de Academie voor Schone Kunsten ''Mimar Sinan Universiteit'' te Istanbul.

  • Certificaat kledingontwerpster van de ''Artemis Mode Academie'' te Rotterdam.

 

Wil jij jezelf ook uitdagen in de wereld van keramiek maar weet je nog niet hoe of heb je vragen? Vraag dan snel een gratis pottery gesprek aan zodat ik jou persoonlijk advies kan geven én al je vragen kan beantwoorden!

Over Funda Ozyer

bottom of page