top of page

Laat je handen praten

Keramiek is meer dan een hobby; het is niet zomaar wat spelen met klei. Het hele proces is uitdagend en vereist bewustzijn van wat je creëert. Je begint met het ontwerpen van je stuk, maakt je werkruimte klaar, en geeft de klei warmte door het te kneden. Dit alles doe je met je handen, en tijdens het vormgeven van de klei laat je je geest volledig vrij.


Soms lukt het niet om te bereiken wat je wilt, en dan moet je steeds meer werken aan de punten die je niet goed genoeg vindt. Als het niet aan je verwachtingen voldoet, kun je het helemaal afbreken en opnieuw beginnen. Dat is net als het leven; niet alles kan in één keer perfect gaan. Om je doelen te bereiken moet je kleine stapjes nemen en hard werken. Soms heb je hulp nodig om je leven nog beter te maken. Met de juiste persoon die goed naar je luistert, kun je de juiste richting vinden om je doelen te bereiken.


Keramiek gaat niet alleen om het maken van schaaltjes, bordjes of beeldjes. Tijdens het proces kan het spannend zijn omdat je niet weet wat je gaat maken of hoe je het moet maken. Maar dan zie je langzaam de vorm ontstaan, en dat is een geweldig gevoel. Het komt allemaal van je handen, en je werkt steeds harder om je gewenste resultaat te bereiken. Het is een heerlijk gevoel waar je geen genoeg van krijgt.


Zo ga je verder werken en voor je het weet is de tijd om. En ja, je hebt het echt goed gedaan! Nu moet je werkstuk een tijdje drogen voordat het de oven in gaat. Dan komt het spannende moment waarop je je werkstuk uit de oven haalt. Is het goed uit de oven gekomen? En ja, alles is perfect! Heerlijk, wat ben ik blij!


Maar wat is er gebeurd met een van mijn werkjes? Er is een stukje afgebroken. Hoe komt dat? Wat zonde zeg! Waar heb ik de fout gemaakt? Zo leer je jezelf accepteren en je fouten verbeteren.


Dan komt het moment om je werkstuk kleur te geven. Je denkt na over welke kleur het beste bij je werk past en wat voor glazuur je kunt gebruiken. En dan is het tijd om te glazuren. Weer een spannend moment! Je plaatst je werkstuk in de keramiekoven en wacht tot het gebakken en afgekoeld is.


En dan is het tijd om de oven te openen. En wauw, de kleuren zijn fantastisch! Je bent helemaal trots op jezelf. Dit is hoe het werkt bij het maken van keramiek: spannende en ontspannende momenten en trots zijn op jezelf.49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page