top of page

Een roerdomp in een nest: glazuren

Benodigdheden: Handschoenen, mondmasker, krantpapier, spons, boetseerschijf, Mangaanoxide, Mayco EL-119 burnished steel, Mayco SC-08 Just froggy, Botz 9133 oker glimmer. MG401E Mat transparant poederglazuur, pehatine en water.


1. Doe je handschoenen en masker aan. Plaats een papieren krant onder je werkstuk.


2. Breng de mangaanoxide met een kwast aan. Je hoeft het niet heel netjes te doen want je moet het toch nog inwassen. Wel opletten dat je alle structuur goed dekt.


3. Was je werkstuk in met een vochtige spons. Was de spons vaak in een emmertje water.


4. Om te glazuren mag je een boetseerschijf gebruiken. Zo kan je je werkstuk draaien en zonder veel aan te raken om je werkstuk te glazuren.


5. Breng EL-119 burnished steel (mat zwart) glazuur aan op plaatsen waar je wilt (of waar ik het in mijn filmpje gebruik) van de vogel. Deze glazuur kun je in 2 lagen doen. Doe dat op volgorde want iedere laag moet even wachten tot de glazuur droog (dof) wordt.


6. Op sommige plaatsen kun je Botz 9133 oker glimmer kwastglazuur aanbrengen. Deze glazuur kun je in 2 lagen doen. Doe dit ook op volgorde. Na het drogen kun je voor het speciale glimmereffect met een zachte vochtige doek of met je schone vinger de glimmers vrij vegen in cirkelvormige bewegingen.


7. Gebruik Mayco stroke en coat SC-08 Just froggy (groen) en Botz 9133 oker glimmer glazuur om de nest een extra accent aan te brengen.


8. Breng de mat transparant glazuur aan waar de mangaanoxide is. Voor dit werkstuk is het niet erg als er een beetje transparant glazuur komt op de andere glazuren. (Dit advies is niet geldig voor andere werkstukken want deze toepassing kan de ingrediënten van de glazuren veranderen en dan krijg je geen gewenst resultaat. Glazuren is altijd een verrassing en je kunt altijd proefjes maken voordat je het op je echte werkstuk gebruikt). Hier heb ik MG401E Mat transparant poederglazuur gebruikt. Om deze glazuur vloeibaar en kwastbaar te maken gebruikt je aangemaakte pehatine. (1 deel pehatine+2 deel water )


9. Als je klaar ben mag je de onderkant van je werkstuk met een vochtige spons schoonmaken. Zo voorkom je dat je werkstuk niet op de ovenplaat plakt. Glazuur is namelijk een glaspoeder, deze gaat smelten in de oven.


10. Bak je werkstuk op 1050 of 1060 graden in een keramiekoven.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page