Laat je handen praten ✨

Keramiek is meer dan een hobby. Het heeft ook meer betekenis dan  alleen met een stuk klei spelen.

Het hele proces is uitdagend en je bewustzijn moet er bij blijven.
Je ontwerpt, je maakt je ruimte klaar, jouw warmte uit je aan de klei door te kneden, je doet alles met je handen en je laat je geest volledig vrij tijdens het vorm geven van het stuk klei.

Soms lukt het je niet om je doel te bereiken, je werkt dan aan de punten die verbetering nodig hebben. Als je het anders aan wilt pakken, begin je simpelweg helemaal opnieuw, net als het leven.

Daar gaat namelijk ook niet altijd alles perfect en zeker niet in één keer. Om je doel uiteindelijk te bereiken moet je stapje voor stapje werken. Soms heb je dan ook een beetje hulp nodig om je leven nog beter te maken.

Met de juiste persoon die weet hoe die goed moet luisteren, kan jij de juiste visie creëren om je doel te bereiken.

Het inspirerende proces

Het kan zo zijn dat je het in het begin wat spannend vindt omdat je wellicht niet weet wat je wilt maken en hoe je dat moet doen, maar daarna zie je langzaamaan je creativiteit vloeien in het stuk klei die jij vorm geeft en dat is een geweldig gevoel.

Je blijft steeds doorwerken om je gewenste resultaat te bereiken. En op een gegeven moment merk je dat je niet meer te stoppen bent, de tijd vliegt dan voorbij.

Na wat inzet, creativiteit en inspiratie heb je dan ook uiteindelijk je kunstwerk gemaakt, yes, you did it! Nu komt er een wachttijd om je werkstuk goed te laten drogen en vervolgens ga je je werkstuk in een keramiek oven bakken.

Wat is dat spannend zeg! Als je dan ziet dat jouw werkstuk er goed uit is gekomen, precies op de manier dat jij wilt krijg je een gevoel van blijdschap waar je niet omheen kunt kijken!

Het kan ook voorkomen dat jouw werk er niet heel uitkomt, dit komt omdat je ergens in het proces een fout hebt gemaakt waardoor je werkstuk het niet heeft gehaald in de hete oven.

Al is dit erg jammer en zonde, is het wel de beste manier om te leren van je fouten en je verder te ontwikkelen in dit prachtige vak.

Als jouw werk goed uit de oven is gekomen, is de tijd aangebroken om te gaan glazuren. Het is volledig je eigen keuze welk techniek én welke kleur je gaat kiezen voor je kunstwerk.

Vervolgens gaat het dan weer in de oven en is hij daarna officieel af en kun je met trots jouw eigen gemaakte werkstuk een mooi plekje geven bij jou thuis of als origineel kado geven.

Dit is de werkwijze bij het maken van keramiek. Spannende en vooral ook rustgevende momenten waarna je vol trots je eigen werkstuk kunt bewonderen.

Wil jij nou ook zo’n gevoel krijgen? Vraag hier mijn gratis video's aan waarbij je ook kunt leren om een roerdomp vogel in een nest te boetseren en te glazuren.

Als je ook zo’n vogel maakt zou ik het erg leuk vinden om jouw resultaat te zien. Tag via Instagram of Facebook (@utopiakeramiek).

Je mag altijd vragen stellen via: info@utopiakeramiek.nl.

Om de gratis filmpjes te bereiken kun je hieronder klikken en je e-mailadres achterlaten.

Alvast heel veel succes en een creatieve groet,

Funda Özyer

Wil je aan de slag met keramiek maar weet je niet waar je moet beginnen?

Speciaal voor jou heb ik een aantal video's opgenomen waarin ik stap voor stap uitleg hoe je een 'Vogel in een nest' maakt.

De video's kun je hier gratis aanvragen!

Je ontvangt 2 mails met een handige tutorial waar je direct mee aan de slag kunt!

Klik hier om de video's aan te vragen.

 

© 2011 - 2021 utopiakeramiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel